Castellano Catala English Dansker Deutsch Euskera Francais Greek Italiano Svensk Corea Japan Vietnam Slovencina Chinese Polish Russian Arabian
Cafe Opera Bcn » Opera Suprema » Historia » Carta » Reservas » Especialidades » Eventos » Fotografías y pinturas » Localización » Comentarios » Noticias » Contactar » Cafés históricos de Europa

» Museo de botellas

HISTORIA DEL CAFÈ DE L'ÒPERA

Cafe Opera Barcelona

lokaler ligger på "La Rambla" Barcelonas mest populära och förmodligen också en av världens mest trafikerade promenadstråk."La Rambla" vars namn härstammar ifrån arabiskan, var ursprungligen en flodbädd som användes som väg under torrperioden.

Längs med flodbädden byggdes på 1200-talet en andra stadsmur ( där vi idag finner våra lokaler). Stadens utvidgning under 1300 och 1400-talet ledde till en rivning av denna mur. "La Rambla" förvandlades till ett promenadstråk och blev stadens kärna runt vilken dåtidens mest representativa byggnader (främst kloster och adelshus) uppfördes. På 1500-talet planterades de första träden längs med "La Rambla" På 1600 och 1700-talet är "La Rambla" redan en glamorös boulevard med banker, gatlyktor och ambulerande fågelmarknad.

Cafè de l´Òpera började sin verksamhet som värdshus i slutet av 1700-talet och fungerade som startpunkt för droskorna mot de närliggande byarna och mot städer som Zaragoza och Madrid.

Cafe Opera Barcelona

Ännu idag finns speglarna bevarade ( en unik kollektion) under den nuvarande målningen liksom resterna av originaldekorationen.

Några år senare var det dags för nästa förändring: "La Mallorquina" en av de mest eleganta café-restaurangerna i Barcelona grundades och blev aristokratins och den högre medelklassens träffpunkt.

I slutet av 1928 förvärvar de aktuella ägarnas släkt Cafê de l´Òperas lokaler och enligt den tidens rådande smak renoverades kafeét i modernistisk stil med inslag av nyklassiska drag.

Cafe Opera Barcelona

Cafè de l´Òpera invigdes 1929 och har under sin nuvarande ägares livstid aldrig upphört sin verksamhet ( inte ens under"La Guerra Civil") Idag har lokalerna nyligen nyrenoverats av arkitekten Antoni Moragas och bidrar till stadens historiska arv.

Det är dock inte Cafè de l´Òperas aktningsvärda ålder som utgör kafeéts verkliga historia. Den verkliga historien har under årens lopp skrivits av kunder som Ni. Besökare som Kung Alfonso XIII, anarkister, politiker, syndikalister, intellektuella och bohemer, konstnärer och författare, teatersällskap och sångare, personer ifrån olika länder och kulturer, - alla utgör de en del av Barcelonas sociala och politiska liv. Tre gästböcker och otaliga anekdoter vittnar om det kulturella liv som förts i Kafeéts lokaler.

La Rambla, 74 08002 BARCELONA [email protected] Tel: (+34) 933.177.585 IndianWebs